Gunnar Schäfer name is James Bond
Visitors in James Bond Museum Sweden
    Yoda 007museum test

Welcome  to The worlds first James Bond 007 Museum 0481-12960  Nybro Sweden  .

Since 1959 James Bond 007 Museum Sweden, Nybro.
The 007 museum 1000 sq.
m. world`s only James Bond 007 Museum
Emmabodav. 20, 38245  Nybro

 Like James Bond
Like James Bond Twitter James Bond 007 Museum Nybro Sweden  Instagram James Bond Museum Sweden Nybro   like gilla facebook james bond 007 museum nybro sweden
Free WI-FI in James Bond 007 Museum Sweden Nybro Like James Bond 007 museum  WordPress
 Pierce Brosnan and Izabella Scorupco from Goldeneye with bikini  Izabella Scorupco  Bikini Natalya Simonova GoldenEye (1995)   The James Bond Museum Sweden etype_bond.jpg (376999 bytes) GoldenEye countdown number   One of the actual components of the countdown number used on the set at Leavesden for the  1995 Pierce Brosnan James Bond film GoldenEye.  (COA supplied)

Contact: 007museum@telia.com Kontakta oss  Phone+4648112960  Open Daily 10-17  Sat 10-14   Media To do and see  Buy/Köp info  Links
James Bond Theme Party  PPKGuns Omega   Bmw  Bollinger  Corgi Cd,  Swatch  Posters,  Specials  James Bond store
   Welcome to The James Bond 007 Museum Sweden Nybro Booking open mon-fri 10-17, sat 10-14  

    I den inoficiella Bondrullen "Never Say Never  Again "med Sean Connery från 1983 så fanns  
   ABSOLUT VODKA  som ägs av Pernod Ricard idag men tidigare av V&S i Åhus där tillverkningen fortfanade sker.
   Varför inte göra en "Absolut James Bond Vodka".  med rättigheter från Sveriges James Bond Gunnar Schäfer!!

En scen med Svenska Absolut Vodka som förekommer som sponsor i Never Say Never Again  Med Sean Connery som Agent 007 James Bond
En scen med Svenska Absolut Vodka som förekommer som sponsor i Never Say Never Again
Med Sean Connery som Agent 007 James Bond
En scen med Svenska Absolut Vodka som förekommer som sponsor i Never Say Never Again  Med Sean Connery som Agent 007 James Bond
vodka_absolut_kaviar_egg.jpg (2313063 bytes)

Never Say Never Again (1983)

En film från Columbia Pictures
Cirka 135 minuter lång

Regissör: Irvin Kershner

Producenter: Jack Schwartzman och Kevin McClory (exekutiv)

Manus: Lorenzo Semple Jr, Ian La Frenais och Dick Clement, baserat på filmmanuskript skrivna av Kevin McClory, Jack Whittingham och Ian Fleming

Kompositör: Michel Legrand

Foto: Douglas Slocombe

Klippning: Ian Crafford, Robert Lawrence

Scenografi: Leslie Dilly och Philip Harrison


James Bond: Sean Connery
Maximilian Largo: Klaus Maria Brandauer
Domino Petachi: Kim Basinger
Fatima Blush: Barbara Carrera
Felix Leiter: Bernie Casey
Ernst Stavro Blofeld: Max von Sydow
M: Edward Fox
Algenon - Q: Alec McCowen
Miss Moneypenny: Pamela Salem
Nigel Small-Fawcett: Rowan Atkinson
Kovacs: Milos Kirek


 

Minnesvärd dialog

"Mr Bond, I need a urine sample. If you could fill this beaker for me?"
"From here?"
-Sköterska på Shrublands, James Bond

"Oh, how reckless of me. I made you all wet."
"Yes, but my Martini's still dry."

-Fatima Blush, James Bond

"I'm sorry Mr. Bond. I obviously caught you in a bad moment."
"M sent you!"
"Only to plead for your return, Sir. M says that without you in the service, he fears for the security of the civilized world."
"Never again."
"Never?"

-Small-Fawcett, James Bond, Domino PetachiHandling

Historien från Thunderball filmad på nytt, med få stora skillnader i manus. SPECTRE kapar två kärnvapenmissiler och idkar utpressning mot västvärlden.
James Bond skickas till Bahamas, och träffar på den vackra och oskuldsfulla Domino, den vackra och farliga Fatima samt galningen Largo.

Bakom kulisserna

Kevin McClory var äntligen klar för att filma en nyversion av boken Thunderball, eller snarare de manuskript som den boken baserades på. Han hade vunnit dessa rättigheter i domstol på 60-talet, och hade sedan dess börjat förbereda för ännu en inspelning.
Han står listad som producent, men hade i realiteten ingenting med själva inspelningen att göra.

Man lyckades oväntat nog få Sean Connery att återvända som James Bond. Idag - med facit i hand - tycks det kanske inte så konstigt (det var Connerys andra comeback i rollen), men på denna tid var det en ofantlig nyhet. 

Arkivbilder och intervjuer med Connery från andra halvan av 60-talet visade hur trött han nu var på att ihopblandas med karaktären Bond. Han framstår som trött och sliten, och vem kan ifrågasätta hans motiv? Han var jagad av media, och hans privatliv visades ingen respekt. Han lämnade rollen 1967, då Bond-producenterna släppte kontraktet med honom.
1970 var han tillbaka i rollen, efter att ha lovats det enorma gaget på 1.25 miljoner dollar. Connery förklarade sin återkomst med att han behövde pengarna, och mycket riktigt använde han också större delen av summan till att få igång sin fond. Det var sen, då han tackade nej till rollen som Bond i Live and Let Die trots ett gage på fem miljoner dollar, jag har börjat tvivla på hans avsky för Bond.

Kevin McClory på allvar förbereda sin nya Bondfilm. Han kontaktade Sean Connery, och tillsammans började de arbeta på ett manuskript för den nya filmen. Detta pekar på att Connery egentligen inte hyste tvivel mot Bondrollen, utan endast mot producenterna Broccoli och Saltzman, som han ansåg lurat honom på många miljoner då de vägrade låta honom bli medproducent under 60-talet.

En annan möjlig orsak är den att Connery ville få tillbaka sin status som storsäljande skådis; Under 70-talet och början av 80-talet gick få av hans filmer riktigt bra. Utan tvekan skulle en ny Bondfilm få fart på hans karriär igen.

Connery ville från början göra Bond ännu äldre, och spela honom utan tupé. Han fick inget gehör för den idén. Filmen spelades in under arbetsnamnet Warhead.

Till regissör valde man Irvin Kershner, 
Filmmanuset, som EON var tvungna att godkänna innan filmen fick spelas in, skrevs om flertalet gånger, och med i skrivarleken var fler än den ende krediterade (Lorenzo Semple Jr.).

Tidigare samma år kom den trettonde EON-producerade Bondfilmen ut, Octopussy, med Roger Moore som Bond. De gick inte upp på tablåerna samtidigt, men ett så att säga "Bondarnas krig" var det onekligen, främst på grund av medias nyhetsvinkling(det skrevs massor av artiklar i ämnet). Båda filmerna blev succéer, men Octopussy drog in mest pengar.

En kul detalj är att Bondproducenten för EON-filmerna, Albert R. Broccoli, själv gick in och satsade pengar i NSNA-projektet, för att inte gå miste om eventuell vinst. (Obekräftad uppgift)

Inför NSNA låg Connery i hårdträning för att komma i form till rollen. Bland annat tränades han i martial-art av Steven Segal. Under en träning retade Connery upp Segal, som i sin tur bröt (!) Connerys ena vrist. Under flera år gick sen Connery omkring med den brutna vristen, troendes att det bara var en mindre smärta.

Recension


Få filmer är så mytomspunna och mystiskt legendariska som Never Say Never Again. Inte för att den är en bra film, utan för att den är Bondfilmen med Sean Connery som få personer har sett. I dagens tider - då NSNA finns utgiven på såväl VHS som DVD - är den inte lika eftertraktad som tidigare, men länge var den känd som filmen man knappt trodde på; Kunde verkligen Connery - 60-talets hjälte - ha spelat in en ny Bondrulle 1983, mitt under Roger Moores storhetstid som Bond?

Två av filmens andra tre huvudkaraktärer är fattigt beskrivna i manus, och blekt framställd av sina aktörer.
Klaus Maria Brandauer spelar Largo för Kim Basinger
...

Bästa skådespelarinsatsen i filmen, bortsett Connerys, är Barbara Carrera som Fatima Blush, Fiona Volpes, i Thunderball, motsvarighet. Hon mördar och älskar med bravur, och har bra scener med Connery, bland annat på båten. Carrera är inte perfekt i rollen, men är tillräckligt självsäker för att ge rollen stabilitet, vilket är en nyttig kontrast till flera av de andra aktörernas insatser.

En av filmens allra bästa scener är mellan Bond och Fatima:
Blush har fångat Bond och hotar honom med pistol. Hon försöker tvinga honom att skriva en signerad lapp där han förklarar att "hans bästa upplevelser var på en båt tillsammans med Fatima Blush". Bond använder en penna med brittiska flaggan på, som han fått av Algenernon (Q) tidigare i filmen. Efter enstunds provocerande skjuter han Blush med den. Men det enda som händer är att en pil skjuts in i Blush. Båda blir mycket förvånade, men när hon ska till att skjuta Bond antänds först pilen i henne, och sedan utlöses en bomb, varpå Fatima flyger i luften. Den lite tagne Bond kommenterar torrt: "Not perfected yet", och direktciterar då Algernon från scenen då han fick pennan. 

Manuset är
bra, men man har vidtagit diverse onödiga ändringar utan att nå bra resultat.
Ett exempel är den nya M (Edward Fox), som i denna film är alldeles för vresig, och av någon anledning heter det att han inte tycker om dubbell-nollorna, som han istället för att skicka på uppdrag låter hålla föreläsningar! 

En av sakerna NSNA får allra mest klagomål är "det låga tempot". Jag förstår inte vad folk pratar om! Filmen har ett klart godkänd tempo, med flera bra actionscener.


 

Musiken är
ok - Michel Legrands högljudda instrument förstör mer stämning än vad de förhöjer. Att Legrand dessutom lämnar stora avsnitt utan musik vet jag inte om jag ska gilla eller ogilla... Titellåten är dock bra.
För övrigt lär John Barry ha varit tillfrågad om att göra musiken, men avböjde.
Även Jerry Goldsmith och James Horner erbjöds jobbet, men tackade också nej. Suck.

Det är inte alldeles lätt att betygsätta denna film. Sean Connery och Barbara Carrera är utmärkta, likaså inledningsscenen och alla actionscener. Rowan Atkinson bidrar med en komisk fläkt.
.

Max von Sydow som Blof
eld är grym

Missar i filmen

 När Bond tittar på Fatima när hon åker vattenskidor har hon en skida på sig. När hon kommer upp ur vattnet har hon två.

 

Under hästjakten, försvinner plötsligt Domino från hästen i ett klipp, då Bond rider under bron.

När Bond ger Domino massage är flaskan han låtsas ta olja ur tom.

 

 

TripAdvisor    

 

Copyright © 1959-2017   www.007Museum.com  All Rights Reserved         

James Bond 007 Museum Nybro, Sweden .  www.007museum.com  
Contact: 007museum@telia.com  tel. +46-481-12960 .Open Daily 10.00 - 17.00 (lunch 13-14)  Sat 10.00-14.00
Adress: James Bond 007 Museum, Emmabodav.20, 382 45 Nybro, Sweden   0481-12960

James Bond Materials© 1962 - 2017 United Artists Corporation and Danjaq, LLC. 007 Gun Logo© 1962 United Artists Corporation and Danjaq, LLC. 007 Gun Logo, Iris Logo, 
JAMES BOND and all other James Bond related trademarks - Danjaq, LLC. All Rights Reserved. Copyright